Brzo, lako i jednostavno do svog sajta

Još uvek nemate sajt, a ni znanja kako sve to funkcioniše i šta vam je sve potrebno kako bi se vaš sajt našao na internetu. Mi ćemo vam pomoći da na najlakši mogući način započetnete svoj internet biznis. U današnje vrijeme jako je bitno da posjedujete sajt, jer vam može olakšati mnogo toga, i takođe pomoći i unaprijediti vaše poslovanje. Ma šta god to bilo, da li imate privatni smeštaj ili prodajete neki proizvod web sajt vam može dovesti potencionalne kupce. Ovo govorim jer danas svi žele da pročitaju i vide o čemu se tu zapravo radi, evo ukoliko je smještaj u pitanju ljudi žele da vide slike vašeg objekta, sobe, kupatila itd. Da ne bi svima pojedinačno slali na mejl i slike postavljali na raznim servisima, ovako imate svoj sajt gde mogu da pogledaju i dajete ljudima do znanja da ste ozbiljni u svom poslu.

Pa da ne dužimo dalje, samo smo naveli eto jedan mali primer, inače kad bi krenuli da nabrajamo ne bi bilo kraja. Prvenstveno vama je potreban domen, zapravo internet adresa preko koje pristupate vašem sajtu. Vaš sajt, i fajlovi koje želite da ponudite drugima putem vašeg domena, se nalaze na web hostingu. Zato za početak vam je potrebana registracija domena i web hosting. Ukoliko vam i dalje nije ovaj dio jasan pojasnićemo vam kroz životni primer, a to je da je vaša kuća gdje spavate hranite se itd. zapravo web hosting, a da je adresa vašeg stanovanja zaravo domen. Znači putem vaše adrese mi dolazimo do vaše kuće. Na isti princip i domen funkcioniše, putem njega dolazite do vašeg sajta.

Kada zakupite ove dve stavke koje smo pomenuli, sada vam je potrebna ona glavna stavka, a to je vaš sajt. Pa postoji mnogo mogućnosti da kreirate svoj sajt. Naš sistem vam omogućava da koristite SiteBuilder i odabirom željene teme koju ta aplikacija nudi možete da je prepravite po želji i postavite na vaš hosting nalog. Takođe u ponudi imamo i Softaculous koji vam omogućava instalaciju jednim klikom pa da na jednostavan način instalirate neke od popularnih CMS kao što je WordPress, Joomla, Drupal i drugi.

Na našem blogu, možete da pogledate teme vezane za besplatne programe za izradu web sajtova, a jedan od njih je i Mobirise. Sa ovim programom možete na vrlo brz način da kreirate stranicu koja je prilagođena svim uređajima. Posle je samo potrebno da je postavite na vaš hosting nalog, a to možete uraditi prateći naše uputstvo Kako da uploadujem svoj sajt.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *