Najbolje Open Source aplikacije

23 January, 2021

Open Source #WordPress #Joomla! #Drupal #PrestaShop

WordPress

Možda ćete biti iznenađeni da su mnogi od sajtova koje vidite na internetu zapravo koristite WordPress. Prvobitno zamišljen kao blogging platforma, WordPress je proširio svoj funkcionalni domet preko stalnog razvoja i hiljade dodataka - od kojih su mnogi besplatni. Ovi dodaci omogućavaju aplikacije za rukovanje potrebe sajtu, kao što su galerije slika, eCommerce prodavnice, i mnogi dodaci koji će vam olakšati izradu sajta. Često se klasifikuje kao CMS (Content Management Sistem) zbog svoje fleksibilne prirode. Dodajte na to mnoge hiljade tema koje omogućavaju da brzo promenite izgled stranice i to je lako razumeti zašto WordPress je najviše korištena open source aplikacija na internetu. WordPress je jednostavan za korišćenje i ima mnogo puteva podrške, uključujući mnoge tutorijala. Pogledajte WordPress i vi ćete saznati zašto je vrhunsko rešenje za vaše potrebe u izgradnji sajta.

Joomla!

Većina jedinstven aspekt Joomla CMS je način na koji je organizacija strukturirana. Joomla! projekt uzima u obzir svačije povratne informacije i pokušava razviti Joomla sa svim korisnicima. Dakle, gotovo svako može postati sastavni dio projekta. Bilo da je to kod sponzorstva ili pomažete na forumima, vi postajete pravi član zajednice od prvog dana kada ste se pridruži. Na većina drugih CMS platformi, obično postoji hijerarhija ili lanac komandovanja. Na Joomla!, odlučuju svi korisnici i programeri koji su uključeni u projekat. To može učiniti procese vremenski malo dužim za završiti, ali to osigurava da će se svačije povratne informacije uzeti u obzir.

Drupal

Drupal je jedan od najpopularnijih sistema za upravljanje sadržajem na mreži. Drupal je najstariji od Najboljih 3 (WordPress, Joomla, Drupal), koji je osnovan 2001 godine. To je aplikacija otvorenog koda koja je izgrađena na PHP i MiSQL. Drupal je zamišljen kao sistem preduzeća i ovlašćenja sajtovima kao što Whitehouse.gov. Drupal ima nekoliko prednosti CMS zajednicu čine. On je izuzetno fleksibilan i može izgraditi bilo šta od malog bloga pa do preduzeća i sajta koji podržava milione korisnika. Izgrađen je da bude pretraživačima prijateljski od samog početka. Drupal softver je veoma stabilan i može da posluži hiljade korisnika u isto vreme. Takođe je vrlo prijateljski, a programeri mogu lako da kreiraju sopstvene module i prilagođena rešenja.

PrestaShop

PrestaShop je jedan od najbrže rastućih e-commerce rešenja na tržištu. PrestaShop je neverovatno korisnički prijatan i ima veliki interfejs što ga čini lakšim za podešavanje i upravljanje od nekih tradicionalnih platformi kao što je OpenCart. Uz podršku i tehničku pomoć dostupnih iz svih krajeva sveta, PrestaShop je brzo stekao reputaciju kao sve u jednom e-commerce rešenju.