Kako uvijek otvoriti pretraživač u privatnom režimu

Privatni režim vašeg pretraživača ne ostavlja tragove vašeg pretraživanja na računaru, što je veoma korisno ako vaš računar koriste i drugi ljudi. Ako želite da vaše pretraživanje držite u privatnosti svo vrijeme, možda ćete biti zainteresovani za pokretanje pretraživača u privatnom režimu.

U ovom članku ćemo vam objasniti kako možete da otvorite Google Chrome i Mozilla Firefox uvijek u privatnom režimu.

Napomena: Privatni režim može samo ukloniti svoje praćenje sa računara, vaša aktivnost se još uvijek može pratiti sa vaše mreže ili pomoću alatke za špijuniranje.

Google Chrome

Da bi se Google Chrome uvijek otvorio u privatnom režimo potrebno je dodavanje komande, a to ćete uraditi tako što ćete na ikonicu kliknuti desni klik i odabrati Properties i u dijelu Shortcut dodaćete -incognito u Target da izgleda …\chrome.exe“ -incognito imajte na umu da postoji razmak između.

Sada kliknite na OK i pri sledećem pokretanju Google Chrome će se pokrenuti u (privatnom režimu).

Mozilla Firefox

Postoje dva načina na koje možete Firefox uvijek otvoriti u privatnom režimu. Možete promeniti prečicu ili omogućiti ovu opciju u Firefox. Otvorite Options pa kliknite na Privacy & Security u dijelu History štrikirajte Always use private browsing mode

i kliknite na Restart Firefox now.

Drugi način je kao i kod Google Chrome, kliknite na ikonicu desni klik i odabrati Properties i u dijelu Shortcut dodaćete -private u Target da izgleda …\firefox.exe“ -private imajte na umu da postoji razmak između.

Kao kod Firefox isti je princip i kod Opera i Internet Explorer samo dodajete -private u dijelu Target dijelu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *