E-Sports Savez Crne Gore

23 January, 2021

#E-Sports

ESSCG je jedna relativno mlada organizacija, koja se bavi promocijom gejminga u Crnoj Gori. Obzirom da naša država, iako mala, izbacuje talente u svim sportovima, odlučili smo da provjerimo da li je i ovaj vid sporta zastupljen.

Iznenađeni smo podacima na koje smo naišli i ti isti rezultati su nam dali motivaciju da nastavimo započeti projekat. Za sada se baziramo na 3 igre: Dota 2, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive. Trudimo se da upoznamo javnost sa benefitima ovog dosta mladog sporta, jer ljudi kod nas još uvijek sa nekom nevjericom posmatraju provođenje vremena ispred kompjuterskih ekrana i trošenje istog na igranje kompjuterskih igara, ne shvatajući da i to može da bude veoma koristno. Kako? Tako što poboljšava koncentraciju kod djece, učenje stranih jezika (jer je rijetko koja igra prevedena na naš jezik), timski rad, prihvaćanje odgovornosti, delanje u kriznim situacijama i još mnogo toga.

Tokom ove godine ćemo se truditi da nas crnogorska javnost prihvati i da im što bolje približimo naš rad, nadajući se da će nam izaći u susret u budućim godinama. Ukoliko stvari krenu onim tokom kojim smo u Savezu planirali, nije daleko doba kada će naša država imati reprezentativce u još jednom sportu.