3 razloga da obnovite vaš domen ranije

Važno je da osigurate da vaši domeni ostanu aktivni i važeći, pogotovo kada je sajt bitan za vaše poslovanje. Ovde su najvažnija 3 razloga zašto bi trebalo da obnovite vaš domen!

1. Cijena obnove

Neki TLD kao što je .DE ili .EU nema obnove dodanog perioda – To znači da ako je vaš domen nije obnovljen pre isteka roka on odmah ulazi u „čekanju brisanja’ u ovoj fazi se od vas traži da plaćate veću naknadu (često mnogo više od normalne cene za produženje).

2. Parking stranice

Čak i kada postoji ‘Dodani period obnove’, u mnogim slučajevima serveri domena se menjaju u parking stranice. Sve usluge na tom domenu prestaju da rade (uključujući i vaš e-mail) i što je još gore parking stranice mogu imati negativan uticaj na vaše rangiranje kod pretraživača, i nakon obnove domena. Ne samo da stavljate vašu pretragu u opasnosti, ako kupci ili potencijalni kupci vide parking stranicu umesto vašeg sajta, oni će se verovatno dovesti u pitanje ozbiljnost vašeg poslovanja.

3. Vi rizikujete da izgubite svoj domen

Potencijalni negativni uticaj na pretraživačima, percepcija brenda i naravno visoka naknada obnove domena izgledaju dovoljno loše, a kamoli da izgubiti svoj domen. Čak i neki od najvećih kompanija su napravili greške i izgubili kontrolu nad ključnim domenima, što može biti pogubno za vaše poslovanje.

Ne dozvoli da se jedan od nabrojanih razloga desi! obnoviti svoje domene.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *