10 razloga zašto je WordPress najbolji CMS

23 January, 2021

CMS #WordPress

Ako niste programski orijentisani i u potrazi ste za izradom sajta morate koristiti Content Management System (CMS). Na taj način nećete morati da brinete o kodiranju, niti ćete morati imati neke posebne vještine osim u izgledu vaše stranice. Postoji mnogo CMS poput WordPress, Drupal i Joomla, ali pitanje je koji je najbolji za vas? Naš odgovor je WordPress, a ovde ćemo i navesti razloge zbog čega je on najbolji CMS.

1. Lak za korišćenje

WordPress je čuven po tome da je jednostavan za upotrebu. Čak obični korisnici interneta mogu da kreiraju moćne web sajtove uz pomoć WordPress.

2. Prilagodljiv za mobilne uređaje

WordPress je mobilno prijateljski nastrojen što znači da možete ga koristiti i na vašim mobilnim uređajima. Možete pristupiti sadržaju sa vašeg mobilnog uređaja i napraviti promene na sajtu.

3. Isplativ i fleksibilan

WordPress je otvorenog koda, što znači da je besplatan i ne morate plaćati nikakvu pretplatu za njegovo korišćenje. Takođe možete ga izmeniti i prilagoditi svojim potrebama.

4. On je ovde zauvek

WordPress je postao pravi internet fenomen. Njegova zajednica je svakog dana sve veća kao i njegova upotreba što znači da će se ovaj CMS koristi i u budućnosti.

5. Najbolji odabir tema

Postoji ogromna količina WordPress tema, a većina je i besplatno dostupna. Ove teme omogućavaju da kreirate izvrsne sajtove koje nude veliki broj funkcija na raspolaganju.

6. SEO optimizovan

WordPress je SEO prijateljski. On automacki generiše user-friendly URL. Sa WordPress možete da odaberete razna SEO podešavanja što vašem sajtu može omogućiti efikasnije rezultate u ptreaživačima.

7. Prilagodljiv

WordPress je veoma prilagodljiv. Ne samo da možete da birate između postojećih tema, već možete poboljšati funkcionalnost i izgled vašeg sajta sa dodavanjem dodataka i napraviti promjene koje želite.

8. Dodaci nude više funkcionalnosti

Ima dosta platforma koje nude dodatne funkcionalnosti. Ali niko nije to uradio kao WordPress, uz pomoć kojih jednosatavno možete riješiti veliki broj problema, od dodavanja kontakt forme pa do statistike vaše stranice i još mnogo toga.

9. Svestran

WordPress ima šta da ponudi za sve vrste zanimanja. Veoma je korišten od strane fotografa, umetnika, poslovnih ljudi i mnogih drugih. On je odličan za blogovanje kao i lični portfolio ili sajt. On je svestran i nudi mnogo opcija.

10. Podržavaju ga zajednice širom svijeta

Biti otvorenog koda, WordPress je moguće instalirati na vašem serveru. ON se redovno ažurira sa novim funkcionalnostima i bezbednosnim ispravkama. WordPress ima mnogo toga da ponudi korisnicima. Nije ni čudo zašto je toliko vlasnika web sajtova odlučilo da baš on bude njihov omiljeni CMS.